Bamya Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bamya Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bamya turşusu, diğer turşu çeşitlerine oranla çok yaygın değildir. Fakat bamya severler kurutup, konserve yaptıkları gibi turşusunu da ihmal etmezler. Ön yargılarından kurtulup ilk kez bamya turşusu yapmak isteyenler için az ölçüde pratik bir tarif. Diğer turşular gibi kurulan bamyanın farklı çeşitleri de var elbet. Örneğin; domates sosuyla birlikte yapılırsa yemeklerin yanında iyi bir meze olur. Bamya turşusunun suyu ilk on gün salyalı gibi olur. Bu süreçte turşunuzun bozulduğunu zannetmeyin. 10 gün sonra su normale döner, bu da turşunuz olmuş demektir.


Bamya turşusu için gerekli malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 1 küçük çay bardağı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 5-6 diş sarımsak
  • Sıcak su

Bamya turşusu nasıl yapılır?


Bamyalar yıkanıp sap kısımları koni şeklinde alınır. Sarımsaklar ayıklanıp ikiye bölünür. Bir kavanozun dibine sarımsağın yarısı konulur. Temizlenip ayıklanmış olan bamyalar sarımsağın üzerine dizilir. Geri kalan sarımsaklar da kavanozun içine gelişi güzel serpilir. Limon suyu, tuz ve sirke de eklenir. Daha önceden kaynatılmış olan su sıcak olarak, bamyaların üzerini geçecek kadar kavanoza dökülür. Suyun sıcak olması bamyaların yeşil rengini koruyacaktır. Kapağı sıkıca kapatılan kavanoz ters çevrilerek 1-2 saat öyle bekletilir. Bamya turşusu en az 10 gün açılmamalıdır. 10 gün sonra turşu kıvamına gelen bamyalar servis için açılabilir. Kapağı açılan turşu serin yerde saklanmalıdır. Eğer buzdolabınızda turşu için yer yoksa daha küçük kavanozlarda yapıp tek seferde tüketebilirsiniz.

Bamya Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Oktay Usta Bamya Tarifi

Oktay Usta Bamya Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Bamya Yenir  mi?

Hamilelikte Bamya Yenir mi?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Güncel

Bamya Nasıl Dikilir

Bamya Nasıl Dikilir

Güncel

Bamya Kurutma Nasıl Yapılır?

Bamya Kurutma Nasıl Yapılır?

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Bebekte Gaz Yapar mı?

Bamya Bebekte Gaz Yapar mı?

Bamya Nasil Temizlenir?

Bamya Nasil Temizlenir?

Bamya Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Buzluğa Nasıl Konur?

Bamya Buzluğa Nasıl Konur?

Bamya Hangi Ayda Ekilir

Bamya Hangi Ayda Ekilir

Bamya Hangi Ayda Ekilir, Bamya tohumunun hangi ayda ekileceği konusu bölgelere göre değişmektedir. Marmara bölgesi için bamya ekim zamanı 25 Nisan gibi başlamakla beraber,[...]

Kışlık Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık bamya, hazırlamanın 3 yöntemi var. Şoklayarak buzluğa kaldırma, bamyaları pastörize ederek konserveleme ve doğal ortamda kurutma. Kışın tüketmek için saklay[...]

Konserve Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya, bamyanın en güzel ve en bilinen yararlarından biri sindirime sistemimize olan katkılarıdır. Bu sebeple bamya hem taze yeniliyor hem de kışın yenilmesi içi[...]

Bamya Nasıl Saklanır Saklama Şekilleri

Bamya Nasıl Saklanır Saklama Şekilleri

Bamya Nasıl Saklanır, kışa hazırlık olarak sebzeleri 3 şekilde saklayabiliriz. Bunlar şoklanarak dondurucuya kaldırma, pastörize ederek konserve yapmak, bir de kurutarak [...]

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Taze bamya tarifi, bamya yaz sezonunun en güzel sebzelerinden biridir. Ülkemizde yöresel olarak farklı bamya türleri yetişmektedir. Hepsinin lezzeti birbirinden farklıdır. [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6