Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Bamya, lezzetiyle ve sağlıklı besin değerleriyle bilinen çok güzel bir tariftir. Bamyaları bir bıçak yardımıyla uç kısımlarından oval gelecek şekilde kestikten sonra ipe dizerek kurutabiliriz ya da kalemtraş yardımıyla da açtıktan sonra, bir ipe dizerek kurutabiliriz. Aktarlarda veya marketlerde de kuru bamya satışı yapılmaktadır. Ama evlerde kurutulan bamyanın da yerken lezzeti bir başka olur tabii. Bamya temizlemek zor ve meşakkatli bir iştir. Bu yüzden kendi kuruttuğum bamyayı, kendim yemeğini yapmayı tercih ediyorum. Bamyaları kurutmak için önce aynı boyda olanlarını alıp temizlemek gerekir. İğnenin ucuna pamuk ipliği geçirerek dizebilirsiniz. Güneş görmeyen ama ışık alan bir odada veya hafif rüzgâr alan bir yerde rengi solana kadar ve kupkuru kalıp, buruşana kadar bekletmelisiniz. Kuru bamya, mevsimi geçtiğinde istenildiği zaman çıkarılıp yemeği yapılabilir. Bamyayı sadece kıymalı değil, etli ve zeytin yağlı da yapabilirsiniz. Kuru bamya yaparken önceden kaynar suda bekletilir ya da biraz haşlanır. Haşlarken ya da suda bekletirken içine limon suyu atmanız, bamyanın ağdalanmasını önler.

Kıymalı Kuru Bamya için gerekli malzemeler şunlardır:
  • 100-150 gr kadar kıyma
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı (İsteğe bağlı)
  • Yarım limon suyu
  • Alabildiği kadar su

Kıymalı Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle tencereye soğanları küp-küp doğrayıp yağda hafif kavuruyoruz. Sonrasında kıymayı da güzelce kavurup, küçük küçük doğradığımız biberleri de içine atıyoruz. Hepsi birden harmanlandıktan sonra 2 tane domatesi rendeleyip, bir taşım alt üst ettikten sonra, bamyaları da koyup kendilerini salana kadar kavurmaya devam ediyoruz., Tuzu, limon suyunu koyup 5 dakika döndürüyoruz. Daha sonra üzerine su koyup, bamyalar yumuşacık oluncaya kadar, önce orta dereceli ateşte pişiriyoruz. Sonra az daha su ilave edip, su kaynayınca, altını kısıp pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, bamyalar yumuşacık olduysa, altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun.

Kıymalı Kuru Bamya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bamya Bebekte Gaz Yapar mı?

Bamya Bebekte Gaz Yapar mı?

Popüler İçerikler

Bamya Nasıl Dondurulur?

Bamya Nasıl Dondurulur?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Bamya Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konserve Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Bamya Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Bamya Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Besin Değeri?

Bamya Besin Değeri?

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bamya Tarifi

Oktay Usta Bamya Tarifi

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tüylü Bamya Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tüylü Bamya Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Köfteli Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Bamya Yemeği; Türk mutfağında pasta, yemek, tatlı ve tuzlu çeşitler oldukça fazla bulunur. Fazla bulunduğu içinde aşırı tüketilir. Mutfağa girince değişik[...]

İbrahim Saraçoğlu Bamya Kürü

İbrahim Saraçoğlu Bamya Kürü

İbrahim Saraçoğlu Bamya Kürü, Geçmişi çok eskilere dayanan bitkilerin insan vücudunda çok farklı etkileri bulunmaktadır. Asıl yarar sağlayan ise bu bitkilerin suyudur[...]

Bamya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya reçeli, lezzetle tüketilen besinler arasında olduğu bilinmektedir. Kahvaltılarda oldukça faydalı olan bu reçel genellikle kış aylarında tüketilmektedir. İçeriğ[...]

Konya Usulü Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya Usulü Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya usulü bamya çorbası, ara yemek olarak Konya'lıların yemek kültüründe önemli bir yere sahiptir. Konya usulü bamya çorbası Konya düğünlerinin, iftar yemeklerinin[...]

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya fidesi, bamya ılıman ve tropik iklimlerde yetişen bir sebzedir. Bamyanın yaprakları bir el ayası büyüklüğünde tüylü ve dilimli olup çiçekleri kirli sarı ortas[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6