Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu bamya yemeği birçok kişinin sevdiği ve sürekli yaptığı genellikle batı yörelerine ait bir yemektir. Bu yemeğin daha fazla yapılmamasının nedeni tabi ki malzemelerinin bol ve yapılışının ise zor olmasıdır. Aslında nohutlu bamyanın malzemeleri fazla olsa da yapılışı çok basittir. Bu tarifimi okuyarak nohutlu bamya yemeğini en kolay şekilde pratik olarak yapabilirsiniz. Bamya, mevsimsel bir bitki olsa da mevsiminde toplanarak konserve yapılan bamyalar özellikle soğuk kış aylarında nohutlu ya da diğer şekillerde tüketilerek vücudun ihtiyaçlarını karşılar. Bu sayede hastalıklardan çok daha rahat bir şekilde korunabilirsiniz.


Nohutlu Bamya Malzemeleri

  • Yarım kilo bamya,
  • Yarım kilo nohut,
  • Bir yemek kaşığı tereyağı,
  • İki adet orta boy domates,
  • Bir adet orta boy soğan,
  • İki diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • İki su bardak et suyu,
  • Bir çay kaşığı kimyon,
  • Bir tutam kırmızı biber ve karabiber,
  • Bir çay kaşığı toz zencefil,
  • 5-6 dal ince doğranmış maydanoz,

Nohutlu Bamya Nasıl Yapılır?


Bu malzemeler tezgâh üzerinde hazırlandıktan sonra artık yapılış aşamasının ilkine geçebilirsiniz. Öncelikle bir gün önceden nohutları ıslatın ve bir gün boyunca suda bekletin daha sonra nohutları bir güzel haşlayın ve kenarda hazırda bekletin. Nohutların nasıl pişirileceğini mutlaka biliyorsunuzdur. Eğer sizlerde bununla uğraşmak istemiyorsanız hazır haşlanmış nohut alabilirsiniz.

Daha sonraki işlemimiz ise bamyalar üzerinedir. Bamyaların tepe kısımlarını yuvarlak yani huni şeklinde keselim. İsteğinize göre bamyaları iki ya da üç parçaya ayırınız. Bu işlemden sonra artık diğer aşamaya geçebiliriz.

Daha sonraki işlem ise sebzeler üzerinedir. Şimdi soğanlarımızı doğrayabildiğiniz kadar ince kıyalım ve suyunu süzelim. Hatta acılığından kurtulmak için yıkayıp sıkabilirsiniz. Sarımsağı da havan yardımı ile iyice ezin ve zencefil toz değilse onu da ince ince kesin. Derin bir tencere içerisine tereyağını ve sıvı yağı ekleyerek bir süre ocakta kızdırın ve yağı tam olarak eritin.

Doğradığımız soğanları, bu yağ içerisinde rengi pembeleşinceye kadar yanmayacak şekilde karıştırın ve soğan tam pişmeye yağın sarımsakları ilave ederek iyice karıştırın. Sürekli karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin ve ardından domatesleri, zencefili ve kırmızı biberleri ilave edin. Bu aşamada acı seven kişiler isteğe göre pul biber ekleyebilirler.

Artık sonlara yaklaştık. Bu aşamada bamyaları ve et suyunu sıcak bir şekilde ekleyin ve pişirmeye devam edin. Bol sulu bir yemek olmadığı için toplam 2 bardak su yeterli olacaktır. Nohutlar önceden haşlanmış olduğu için en son nohutları ekleyerek bamyanın pişmesini bekliyoruz. Bamya bir süre sonra pişecektir ve ardından kimyon karabiber gibi baharatlarla birlikte maydanozu ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirerek işlemi sonlandırıyoruz. Bu şekilde nohutlu bamya hazır.

Afiyet Olsun.

Nohutlu Bamya Yorumları

soru

Beyza

13 Eylül 2018 Perşembe

Bamyayı çok severim. Bu yemek de en sevdiğim bamya yemeğidir. Maalesef bamya mevsimi olmadığı için elimde bamya yok. Kurutulmuş bamya alsam yine de tadı güzel olur mu? Kurutulmuş bamya ile yemek yapan var mı? Cevap verirseniz çok sevinirim...

Cevap yaz
cevap

Azmi

19 Eylül 2018 Çarşamba

Merhaba, beyza hanım çok seviyor olmanız o yiyiceğin her türlü her halini yiyebileceğiniz anlama gelir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bamya Yemeği Etli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Etli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kaç Kalori?

Bamya Kaç Kalori?

Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Nasıl Yetiştirilir?

Bamya Nasıl Yetiştirilir?

Güncel

Yaş Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çiçeği Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çiçeği Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Bamya İshal Yapar mı?

Bamya İshal Yapar mı?

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya kavurması tarifi, bamya kavurması kimi zaman yemeklerin yanında meze olarak sunulurken kimi zamanda ana yemek olarak sunulabilir. Oldukça lezzetli ve sağlıklı bamya ye[...]

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bamya yemeği nasıl yapılır, bamya yemeği aslında kolayca pişirilir. Ancak çoğu kişi bamya pişirmeye çekinebilir. Bamya gerektiği gibi pişirilmediğinde, yemeğe kendi[...]

Bamya Nasıl Kurutulur?

Bamya Nasıl Kurutulur?

Bamyanasıl kurutulur, kurutmak için mevsiminde yani yaz aylarında tazesinden seçip almak lazım. İstenilen miktarda alınan bamyalar temizce yıkanıp iyice süzülmeli. Gerek[...]

Oktay Usta Bamya Tarifi

Oktay Usta Bamya Tarifi

Oktay Usta bamya tarifi: Bamya, genellikle ılık iklimlerde yetişen yaprakları el ayası şeklinde olup kökleri oldukça derinde yer alan, meyvesi ince uzun piramit tarzında, [...]

İbrahim Saraçoğlu Bamya Kürü

İbrahim Saraçoğlu Bamya Kürü

İbrahim Saraçoğlu Bamya Kürü, Geçmişi çok eskilere dayanan bitkilerin insan vücudunda çok farklı etkileri bulunmaktadır. Asıl yarar sağlayan ise bu bitkilerin suyudur[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6