Bamya, yaz aylarında fazlaca bulunan ve kışın da tüketebilmek için doğru saklama yöntemleri gerektiren bir sebze. Sizce de bu sebzeyi doğru şekilde hazırlamak ve dondurmak, kış aylarında sağlıklı ve lezzetli yemekler yapabilmek adına çok önemli değil mi? Özellikle blanching işleminin bamyanın besin değerlerini koruma üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, bu adımın ne kadar kritik olduğu oldukça net anlaşılıyor. Siz bu konuda daha önce bir uygulama yaptınız mı? Dondurulmuş bamya ile yaptığınız yemeklerde tat farklılığı hissediyor musunuz?
Bamya, yaz aylarında fazlaca bulunan ve kışın da tüketebilmek için doğru saklama yöntemleri gerektiren bir sebze. Sizce de bu sebzeyi doğru şekilde hazırlamak ve dondurmak, kış aylarında sağlıklı ve lezzetli yemekler yapabilmek adına çok önemli değil mi? Özellikle blanching işleminin bamyanın besin değerlerini koruma üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, bu adımın ne kadar kritik olduğu oldukça net anlaşılıyor. Siz bu konuda daha önce bir uygulama yaptınız mı? Dondurulmuş bamya ile yaptığınız yemeklerde tat farklılığı hissediyor musunuz?
Cevap yaz