Bamyanın çiğ olarak buzluğa konulup konulamayacağı hakkında düşüncelerim çok net. Sizce de bamyanın yüksek su içeriği nedeniyle dokusunun değişmesi ve çözündüğünde yumuşak bir hale gelmesi riski göz önünde bulundurulduğunda, haşlama veya blanşe işlemi sonrası buzluğa konulmasının daha uygun olduğunu söylemek mümkün mü? Ayrıca, bu yöntemle bamyanın besin değerlerinin daha iyi korunacağı da bir gerçek değil mi?
Bamyanın çiğ olarak buzluğa konulup konulamayacağı hakkında düşüncelerim çok net. Sizce de bamyanın yüksek su içeriği nedeniyle dokusunun değişmesi ve çözündüğünde yumuşak bir hale gelmesi riski göz önünde bulundurulduğunda, haşlama veya blanşe işlemi sonrası buzluğa konulmasının daha uygun olduğunu söylemek mümkün mü? Ayrıca, bu yöntemle bamyanın besin değerlerinin daha iyi korunacağı da bir gerçek değil mi?
Cevap yaz