Öncelikle bamyaları geceden bir kaba alarak yarım limon ekleyelim ve üzerine ılık su ekleyelim. Bamyalara limon eklememizin nedeni bamyanın salya bırakması engellemektir. Geceden ılık su içerisine alınan bamyalar sabaha kadar su içerisinde bekletilir. Sabah olduğunda bamyalar bir süzgece alınarak güzelce yıkanır ve süzülmesi için bekletilir. Bizde bamyalar süzülene kadar soğanların kabuklarını soyup doğrama tahtasında yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
Aynı şekilde sarımsakların da kabuklarını soyarak ince ince doğrayalım. Doğranan soğan ve sarımsakları önceden hazırlamış olduğumuz bir tencere içerisine alarak tencerenin içerisine sızma zeytinyağı ekleyerek soğan ve sarımsakları kavrulması için tencereye alalım. 10 dakika kadar kavrulan soğanların içerisine domates salçasını ve biber salçasını ekleyip suyu süzülen bamyaları da ilave edelim. Birkaç dakika daha kavuralım ve tuzu, karabiberi, kimyonu, kırmızı toz biberi, kaynamış suyu ekleyerek
zeytinyağlı bamya yemeğinin pişmesini bekleyelim. Zeytinyağlı bamya ocak üstünde kısık ateşte pişirilmelidir. Pişen yemeği ocaktan alarak servis tabaklarına alıp servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.