Bamyaları bir gün önceden bir kap içerisine alarak üzerine su ekleyelim. Bamyalar salya oluşturmamaları için dilimlenmiş olan limonlardan ekleyerek salya oluşmasını engelleyelim. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye kuzu etini ve kuyruk yağını alarak güzelce kavuralım ve etler kavrulana kadar bizde soğanların kabuklarını soyarak doğrama tahtasına alıp yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Doğranan soğanları kavrulan etin içerisine alarak kavurmaya devam edelim malzemeler kavrulunca biber salçasını, domates salçasını da ilave ederek bir iki dakika daha kavuralım ve sonra bamyaları da ekleyerek üzerine karabiberi, kimyonu, pul biberi, tuzu ilave edip 3 bardak ılık su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte yarım saat kadar pişmeye bırakalım. Kısık ateşte güzelce pişen bamya yemeğimiz servise sunulması için hazır durumdadır.
Afiyet olsun.