Öncelikle bamyaları yıkayarak ayıklayın. Daha sonra kuru soğanların kabuklarını soyarak yemeklik bir şekilde doğrayın. Yeşil biberleri de soğana uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın. Doğranan yeşil biber ve soğanları yemeğin yapılacağı tencere içerisine koyarak üzerine zeytinyağını ekleyin. Soğanlar ve yeşil biberler pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Daha sonra domatesleri bol su ile yıkayarak soyun.
Küp küp doğrayın veya tercihe göre rende ile rendeleyebilirsiniz. Rendelenen domatesleri kavrulan biber ve soğan içerisine ilave ederek 3-4 dakika kavurun. İyice kavrulunca bamyayı da karışım içerisine ekleyerek 5 dakika kadar sık sık karıştırarak kavurun. Bamya kavrulunca yemeğin suyunu ilave edin. Su içerisine 1 limonu keserek suyunu tamamen sıkın. Limondan sonra nar ekşisini ilave edin. Sirkeyi de ilave ettikten sonra son olarak tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısık bir dereceye getirerek yarım saat kadar pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatarak yemeği biraz dinlendirin. Dinlenen yemeği tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Ekşili bamya artık hazır.
Afiyet olsun.