Bamya kızartması yapmak için uzun olan bamyalar tercih edilmelidir küçük olanlar hemen yanabilir veya güzel kızarmayabilir. Bamyalar temizlenir sap kısımları ve tüyleri ayıklanır ve yıkanır. Yıkanan bamyalar temiz bir bezin üzerine alınır ve kuruması için seyrek bir şekilde bu bez üzerine dizilir bamyalar kururken siz de sosunu hazırlayın. Sosu için derin bir kaba bir yumurta kırılır üzerine karabiber tuz pul biber atılır ve iyice çırpılarak karıştırılır. Kızartma tavasına bir su bardağı sıvı yağ konulur ve ocağa alınıp altı açılır ve yağ iyice ısıtılır. Bamyalar tek tek önce yumurtalı karışıma ardından mısır ununa batırılarak kızgın yağa atılır ve nar gibi olana kadar tüm bamyalar kızartılır ve havlu kâğıt serili olan bir tabağa alınır ve soğumaya bırakılır.
Bu sırada derin bir kaba bir kâse yoğurt alınır ve üzerine iki diş sarımsak soyulup ezilir bir miktarda tuz atılıp iyice karıştırılır. Bamyaların soğuyup soğumadığı kontrol edilir ve soğuduysa servis tabağına alınır ve üzerine bu yoğurtlu sos dökülür yarım demet dere otu da ince ince kıyılıp üzerine serpilir ve servise hazır.