{ "title": "Yaş Bamya Tarifi", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/yas-bamya-tarifi-6574.jpg", "date": "21.01.2024 01:27:24", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "Yaş Bamya Tarifi, Bazı insanlar bamyayı çok sevseler, bazıları sevmeyebilir. Bunun biraz da pişirme metoduyla ilgisi vardır. Dikkat edilmezse bamyaya özgü olan salgıyı hemen dışa verir. Bu sebeple taze bamyayı yıkarken, ayıklarken ve pişirirken çok özenli olunmalıdır. Bamya ya önceden yıkanıp, kuruduktan sonra ayıklanmalı veya ayıklanarak tam pişirme anında yıkanması gerekir. Buna dikkat edilmezse hemen salgısını yemeğe bırakır. Taze bamyayı ayıklarken de baş kısmını kubbe şeklinde kesmelisiniz. Bunlar ayıklama ve yıkama sırasında yapılacaklardır. Önemli bir konu bamya pişirirken koruk suyu veya limon suyu kullanılmasıdır. Bamya ile ilgili bu kadar püf noktayı verdikten sonra taze bamya tarifi: