{ "title": "Tavuklu Bamya", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/tavuklu-bamya.jpg", "date": "19.01.2024 07:35:51", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tavuklu bamya, bamya en fazla kuzu etiyle pişirilse de tavuklu olarak da gayet lezzetli bir yemek olur. İster göğüs eti, isterseniz tavuk buduyla yemeğinizi pişirebilirsiniz. Ancak kemiksiz tavuk eti olmasına özen gösterin. Bamya yaz aylarının gözde sebzelerinden biridir. Üstelik oldukça faydalı bir besindir. Bu nedenle yazın etli, tavuklu ve zeytinyağlı olarak sıkça pişirmenizi tavsiye ederiz. Bamya doğru pişirirseniz ne kadar lezzetli olduğunu görürsünüz. Yemeğin içine bamyanın salgısını vermemesi için bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Öncelikle tavuklu bamya pişireceğiniz zaman, bamyaları küçük boyda olanlardan alın. Daha lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Bunları yemeğin tarifi içinde sizlere anlatmaya çalışacağız. Bu arada pirinçleri kabartmayı unutmayın. Çünkü bamyanın yanına en iyi pirinç pilavı gider. Yemeğinizi pilav eşliğinde servis etmelisiniz. Şimdi tavuklu bamya yemeğimizi birlikte pişirmeye başlayalım. Kolay gelsin.

Tavuklu bamya için gerekli malzemeler
Tavuklu bamya nasıl yapılır?

Malzemelerimiz hazırsa, öncelikle bamyaları ayıklamaya başlayalım. Bamyayı bildiğiniz gibi baş tarafını kubbe şeklinde olacak gibi kesip alıyoruz. Bamyayı çevire çevire ayıklıyoruz. Bu ayıklama sırasında bamyayı suyla temas ettirmeyin. Sadece kevgirin içinde bekletin. Bamya ayıklamak çoğu insana zor gelir. Ancak bamyayı sevenler bundan hiç çekinmezler. Ayıklama işlemi bitince yemeğin diğer aşamalarına başlayabiliriz.

Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak bir tabağın içine alın. Kuru soğanı ayıklayın ve yemeklik doğrayın. Aynı şekilde yeşil biberi de doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağını koyarak soğan ve biberleri kavurmaya başlayın. İçine tavuk etlerini de atın. Soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Tavuk eti çabuk pişeceğinden önceden pişirmenize gerek yoktur. Ardından domates salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Hemen sonra yemeklik doğranan domatesleri içine ilave edin. Tencerenin altını kısarak, domateslerle malzemenin özdeşleşmesine kadar pişirmeye devam edin.

Bu arada ayıklanmış bamyaları kevgirin içinde yıkamaya başlayabilirsiniz. Bildiğiniz gibi bamya ya ayıklanmadan yıkanır ve kurutulur ya da ayıklandıktan sonra tencereye koyacağınız zaman yıkanır. Buna uyarsanız bamyanın salgılanmasına engel olursunuz. Yıkanmış bamyanın içine limon suyu ve tuzu ilave ederek harmanlayın. Bunu tenceredeki malzemelerin üzerine ilave edin. Yemeğin suyunu bamyaların hafif üzerine yani hemen hemen hizasına gelecek şekilde ayarlayın. Elbette yemeğin içine sıcak su koyuyorsunuz. Artık tavuklu bamya yemeğini fazla karıştırmayın. Hatta tencerenizi hafifçe sallayarak kısık ateşe alın. Fazla değil 15-20 dakika içinde tavuklu bamya pişmiş olacak. Tencerenin kapağını açarak kısa bir süre dinlendirin. Yemeğinizi pilav eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }