{ "title": "Oktay Usta Bamya Tarifi", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/oktay-usta-bamya-tarifi-7463.jpg", "date": "21.01.2024 14:13:34", "author": "Süleyman mutlu", "article": [ { "article": "
Oktay Usta bamya tarifi: Bamya, genellikle ılık iklimlerde yetişen yaprakları el ayası şeklinde olup kökleri oldukça derinde yer alan, meyvesi ince uzun piramit tarzında, tohumları ise yuvarlak oval ve yeşil renkte olan bir bitki türüdür. Bu bitki, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirime yardımcı olur. Bamya yaş ya da kuru olarak tüketilebilir. Sindirimi düzenlediği için kabızlığı önler. Yaş bamya yemekleri oldukça lezzetliyken bamyanın kurusu ile yapılan Konya'nın meşhur bamya yemeği de bir o kadar lezzetli olmaktadır. Amasya, çiçek, Sultani, Bornova, Balıkesir gibi bamyası türleri bulunur. Bamya yemeği, çocukların çok fazla sevmeyeceği bir yemek türüdür. Bamya yemeklerinden en lezzetlisi Oktay Usta bamya tarifini yemeği oldukça lezzetli bir o kadar pratik bir yemek tarifidir. Bamya zeytinyağlı yapıldığı zaman lezzeti artmaktadır. Bamya yemeğini çocuklar genellikle sevmediği için kıymalı olarak yapıldığında çocukların damak zevkine daha uygun olacaktır.

Oktay Usta Bamya Tarifi Malzemeleri
Bamyaları dinlendirmek için
Yapılışı: Bamyaların kart olmaması ve içinin çekirdekli olmayanlarının tercih edilmesi lezzet açısından önemlidir. Bamyaları limon koymadan pişirirseniz pişme esnasında bamya kendi suyunu vereceği için yemeğin tadı bozacaktır. Bamyaların tepesinden külah gibi incecik sivri kestikten sonra içlerine su geçebilmesi için ufak şekilde kesilir ve bir kaba konulur. Üzerine tuz eklenir. Daha sonra onların üzerine sirke ilave edilip harmanlanır. Yarım saat kendine gelmesi için bekletilir. Bamyaların bekletilmesinin sebebi bamyaların lastik gibi sünmesine engel olmaktır. Soğanları küp doğrayarak tencerenin içine koyalım. İçerisine tereyağı ilave ederek 8-10 dakika kavuralım. Kavrulmuş soğanların üzerine kıyma ilave ederek kıyma suyunu verinceye kadar kavurmaya devam edelim. Domatesleri küp doğrayalım, kavrulan malzemenin içine ilave edelim. Malzemeleri 5 dakika daha kavurarak harmanlayalım. Doğradığımız biberleri, limonun suyunu ve tuzu ilave edelim. Ardından su ile et suyu ekleyerek karıştıralım. Son olarak tuzlu sirkeli suda beklettiğimiz bamyaları ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım. Bamyalar yumuşayıncaya kadar kuvvetli ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte bir saat kadar pişirelim ve ocaktan alalım. Biraz dinlendirelim. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Oktay Usta bamya tarifi oldukça kolay ve damak tadınıza uygundur.

Afiyet olsun.
" } ] }