{ "title": "Konya Usulü Bamya Çorbası", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/konya-usulu-bamya-corbasi-780.jpg", "date": "20.01.2024 13:35:16", "author": "funda başlama", "article": [ { "article": "Konya usulü bamya çorbası, ara yemek olarak Konya'lıların yemek kültüründe önemli bir yere sahiptir. Konya usulü bamya çorbası Konya düğünlerinin, iftar yemeklerinin, davetlerinin ve özel günlerinin vazgeçilmez çorbasıdır. Bu çorbayı diğer çorbalardan ayıran en önemli özellik, normalde çorba başlangıç yemeği olarak getirilirken, bu çorbanın Konya düğünlerinde ana yemekten hemen sonra ara yemek olarak servis edilmesidir. Konya düğünlerinde önce pilav üstü kavurma sonra Konya usulü bamya çorbası sonra yine pilav üstü kavurma getiriliyor. Arada getirilen Konya usulü bamya çorbası 'ikinci pilavı yiyebilesiniz diye' diyerek servis ediliyor. Ekşi olması nedeniyle ikinci yemek için iştah açtığı düşünülüyor. Bu çorbanın diğer özelliği sıcak sıcak yenmesidir. Ayrıca ekşi bir çorba olduğundan ekşi severlerin damak tadına daha çok hitap ediyor. Hakiki Konya usulü bamya çorbası yapmak istiyorsanız kesinlikle çiçek bamya kullanmalısınız. Yaz aylarında bahçelerde yetiştirilen çiçek bamyalar ipe dizilerek kurutulur. Bu çiçek bamyaların en büyüğü fındık kadardır.