{ "title": "Konserve Bamya", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/konserve-bamya.jpg", "date": "20.01.2024 06:06:58", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Konserve Bamya, bamyanın en güzel ve en bilinen yararlarından biri sindirime sistemimize olan katkılarıdır. Bu sebeple bamya hem taze yeniliyor hem de kışın yenilmesi için kurutuluyor. Ayrıca bamyanın reçeli ve konservesi de yapılmakla beraber birçok kişi tarafından çok sevilmektedir. Konserve bamyanın nasıl yapıldığını şimdi hep beraber öğrenelim.

Konserve Bamya İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Konserve Bamya Nasıl Yapılır?

Alırken çok küçük olmasına özen gösterdiğiniz bamyaları yıkamadan önce baş kısımlarını dikkatlice kesip çöpe atın. Daha sonra bamyaları bol su ile yıkadıktan sonra bir kap içerisine iki litre kadar bırakmış olduğunuz su içerisine bırakarak 15-20 dakika kadar bekletiniz. Çıkartıp süzgeç içerisinde suyu süzülünceye kadar bırakınız. Bamyalar suyunu süzerken o sırada domatesleri yıkayınız. Yıkanan domateslerin kabuklarını soyunuz ve her bir domatesi 6 parça olacak şekilde doğrayınız. Dilerseniz yemekler için dilimler gibi çok ufak parçalar haline gelecek şekilde de doğrayabilirsiniz. Geniş bir tencere içerisine hiç sıvı yağ ilave etmeden sadece domatesleri koyarak iyice yumuşatın. Domatesler küçülmeye başlayıp suyunu iyice çekince bamyaları ekleyin. Tahta kaşık yardımı ile birkaç kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız. Bu arada 2 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip karıştırın. Bamyalar sararınca, bamyaların üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatınız. Bamyalar tamamen sarı renge bürününce ocağın altını kapatınız. Sıcak sıcak kavanozlara doldurunuz ve bamyalar arasında oluşan boşluklara sıcak su ilave ederek o boşlukları doldurunuz. Kavanozların ağız kısmı eğer kirli ise temizlenip ağzı kapatılmalıdır. Temiz bir beze veya temiz bir havlu üzerine ağız kısmı alta gelecek şekilde ters çevirip bırakın. 24 saat sonra o şekilde kımıldatılmadan bırakılan bamyalar kontrol edilir. Su sızıp sızmadığına bakılır. Eğer sızan varsa tekrardan pişirilip farklı bir kavanoza bırakılarak tekrardan işlem yapılır. Herhangi bir sorun yoksa konserveleriz artık kış için hazır demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }