{ "title": "Konserve Bamya Yemeği", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/konserve-bamya-yemegi-4084.jpg", "date": "20.01.2024 17:24:12", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Konserve bamya yemeği, Bamya içeriğinde bulunan K vitamini ile kanın pıhtılaşma sorunu ortadan kaldırır, özellikle kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken yemeklerden biridir. Bamya tam bir potasyum deposu olup, düzenli tüketildiğinde sağlık için çok faydalı bir sebzedir. Bamyada çözünebilir pek çok lif bulunmaktadır. Bundan dolayı da kabızlık sıkıntısı olanların mutlaka tüketmesi gerekir. Bağırsakların yumuşamasını sağlayarak dışkılamayı kolaylaştıran bir besindir. Bu kadar faydalı bir besin olan bamyayı ayıklamak gerçekten çok zordur. Sümüksü yapısının çıkmaması için ayıklarken baş kısmını fazla kesmemeye özen göstermelisiniz. Pek çok ev hanımı sırf bundan dolayı bamya yapmaktan vazgeçer. Ama konservesiyle bu sıkıntıyı tamamen ortadan kaldırmanız mümkün. Hem pratik hem sizi uğraştırmayacak hem de çok faydalı.

Konserve bamya yemeği için malzemeler
Konserve bamya yemeği nasıl yapılır?

Her zaman ki gibi ilk iş olarak kuru soğanı yemeklik küp-küp doğrayarak bamya yemeğini pişireceğimiz tencereye alıp, sıvıyağı da ekleyerek soğanları soteleyelim. Kuşbaşı doğranmış eti de soğan karışımına ekleyerek 1-2 kez çevirelim. Kuşbaşı etler suyunu salıp tekrar çektiği zaman domates salçamızı kokusu çıkana kadar soğanlı etli karışımla harmanlayalım. Artık minik minik doğranmış kabuğu soyulmuş domatesleri de ekleme zamanı geldi. Domateslerden sonra konserve bamyaları süzgeçte yıkadıktan sonra yemeğin harcına dahil edelim. Limonsuz bir bamya yemeği tabi ki düşünülemez, yarım adet sıkılmış limon suyunu da ekledikten sonra damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Normalde bamyaya daha fazla limon suyu koyulur fakat konserve bamya olduğundan zaten ekşi olacağı için yarım limon yeterli olmaktadır. Bamyaların üstünü kapatacak şekilde sıcak suyunu da ekledikten sonra ilk önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirebiliriz. Zaten konserve olması sebebi ile daha çabuk pişecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }