{ "title": "Kıymalı Bamya Yemeği", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/kiymali-bamya-yemegi.jpg", "date": "19.01.2024 12:18:41", "author": "gülsüm polat", "article": [ { "article": "Kıymalı Bamya Yemeği, mide ve bağırsakları çalıştıran lifli bir sebzedir. Kış için konserve şeklinde ya da buzdolabı poşetiyle dondurucuya koyulabilir. Etlisi yapılabilir kıymalı yapılabilir ya da sade zeytinyağlıda olur. Mideyi yormadığı için düzenli tüketilebilir. Çocukların ağız tadına uygun olarak kızartması da yapılabilir. Bamya harika bir nimet istersek konserve değil de kurutmasını da yapabiliriz. Kış aylarında pişirmek için alternatif bir çözüm. Küçük olanlar yemek için, irice olanlar kızartma için tercih edilir.

Kıymalı bamya malzemeleri
Kıymalı bamyanın yapılışı. Öncelikle bamyaları yıkıyoruz. Sonra başlarını hafif koni şeklinde kesiyoruz. Tencereye yağları ekleyip küp-küp doğradığımız soğanı sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekliyoruz. Domatesi de ekleyip iyice ezilene kadar bekliyoruz ve sonra 3 su bardağı suyu ve limon suyunu da ekliyoruz. Su kaynayınca bamyaları koyup baharatları atıyoruz. Kısık ateşte 30 35 dakika pişiriyoruz. Bamyalar yumuşamasın diye pişerken karıştırmamaya özen göstermeliyiz.

Afiyet olsun.
" } ] }