{ "title": "Fırında Bamya", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/firinda-bamya-684.jpg", "date": "19.01.2024 12:37:48", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "
Fırında Bamya, özellikle son bahar ve kıs aylarında kuru bamya ile ya da yazdan hazırlanmış konserve bamya ile yapılabilecek güzel bir yemektir. Bamya taze iken çok da tercih edilmeyen bu yemek aslında her mevsim yapılabilir ve çok lezzetli olur. Bamya yemeği çok fazla sevmeyen çocuklara ve hatta yetişkinlere bamya yedirecek güzel bir tariftir. Klasik bamya yemeğinden hoşlanmayan kişilere bile bamya yedirebilecek kadar lezzetli bu yemek ayrıca hoşda bir ikram yemeğidir. Akşam yemeklerinde lezzetle tüketilebilir ve yapımı son derece kolaydır.

Fırında Bamya Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Bamya Nasıl Yapılır?

Öncelikle bamyalar taze ise ayıklanır ve yıkanır, konserve ya da kuru bamya kullanılacak ise pişirmeye hazır hale getirilir. Bir tencereye önce sıvı yağ eklenir ve yemeklik doğranmış soğan, biber eklenir ve yumuşayıncaya kadar kavrulur, domates püresi ve biber salçası da eklenir ve birkaç dakika kavrulduktan sonra bamyalar eklenir üç dakika kavrulur ve altı kapatılır. Başka bir tencerede etler içine bir bardak su katılarak hızlı ateşte üzerine biriken köpükleri alınarak haşlanır ve suyunu çekince birkaç dakika kavrulur ve bamyalı karışımın içine karıştırılır. Tuz ve baharatları eklenerek tüm yemek uygun bir fırın kabına alınır. Bu sırada domatesin suyu az ise bir parça su eklenebilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir ve fırında bamya sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }