{ "title": "Etli Nohutlu Bamya", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/etli-nohutlu-bamya-2990.jpg", "date": "21.01.2024 20:50:57", "author": "nilüfer berk", "article": [ { "article": "Etli nohutlu bamya, Doğu Akdeniz bölgesine, özellikle Adana'ya has bir yemektir. Yoğun tatların bir birleşimi olan yemek, içerdiği bol sarımsak, limon ve domates sebebiyle ekşi ve sarımsak sevenlerin favorisi olabilecek bir lezzete sahiptir.

Etli nohutlu bamya için malzemeler
Etli nohutlu bamya nasıl yapılır?

Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ıslatılmış olan nohutlar ve kuşbaşı doğranmış olan et düdüklü tencerede haşlanır. Bamyalar üstleri koni olacak şekilde keserek ayıklanır. Küçük küçük doğranmış olan soğanlar, pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra etler de ilave edilerek biraz daha kavrulmaya devam edilir. Salçalar ve tereyağı ilave edildikten sonra bamyalar, bir adet limonun suyu ve nohutlar da tencereye eklenir. Son olarak küçük küçük doğranmış olan domatesler, biberler sarımsak, tuz, karabiber ve yarım bardak suda eklendikten sonra kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişmeye bırakılır. Normal su yerine et suyu koyarak da pişirilebilir. Yalnız bu süre içinde yemeği karıştırmamak gerekir, yoksa bamyalar ezilir.

Etli nohutlu bamya, özellikle bamyayı çok fazla sevmeyen çocuklara bu sebzeyi sevdirmek için ideal yemeklerden biridir. Bamya, içerdiği vitaminler sebebiyle çok faydalı bir sebzedir. Kansızlığa ve sindirim rahatsızlıklarına da birebir olan bu sebze sık tüketilmesi gereken gıdalardan biridir. Nohutta aynı şekilde, tam bir vitamin deposudur. Kalp sağlığından sindirim siteminin dengede çalışmasına kadar pek çok faydası vardır. Ayrıca diyet yapanlar için de rahatlıkla tüketebilecekleri bir lezzettir. Bu iki değerli besini içeren yemek, yanında cacık ve pirinç pilavıyla servis edilebilir.
" } ] }