{ "title": "Etli Bamya Çorbası", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/etli-bamya-corbasi-2199.jpg", "date": "19.01.2024 04:36:29", "author": "Hanife GEZER", "article": [ { "article": "Etli Bamya Çorbası: Bamya ılıman ve sıcak iklimlerin görüldüğü yerde yetişen bir bitkidir. Bamya taze olarak tüketildiği gibi kurutularak da kullanılır. Bamyalar yaz mevsiminde hasat verir. Kışın kullanmak için bamyalar ipe dizerek kurutulur. Etli bamya çorbasını kurutulmuş bamya ile yapabilirsiniz. Eli bamya çorbası bamya sevenlerin en sevdiği çorbaların başında gelir.

Etli Bamya Çorbasının malzemeleri
Etli Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

İpe dizerek kurutulan bamyaları ellerinizle ovuşturarak, tüylerini temizleyin. Ocağın üzerine koyduğunuz su dolu tencereyi kaynatın. Kaynayan suyun içine kurutulmuş bamyaları koyun. Bamyaların yumuşamasını bekleyin, yumuşayan bamyaları kaynar suyun içinden çıkararak kevgirle soğuk suyun içine sokup çıkarın kevgir üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan kuru bamyaların ipini çıkarın. Kuru soğanın kabuklarını soyup, ikiye bölün, böldüğünüz soğanı kesim panosu üzerinde küçük küçük doğrayın. Çorba tenceresinin içine sıvı yağ ve tereyağının koyup, üzerine doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanı güzelce kavurun. Kuzu kuşbaşı etlerini de soğanın üzerine ilave edelim, harlı ateşte 6-7 dakika kavurun. Domates salçasını, biber salçasını, limon suyunu, tuzu ve kaynattığınız dört buçuk su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kuzu kuşbaşı etler yumuşayınca bamyaları ilave edin. 15- 20 dakika ağır ateşte pişirin. Sıcak olarak servis edin. Etli bamya çorbası yazdan kalan güzel lezzetle kışın içinizi yumuşatır. Midenize bayram yaptırır.

İyi Günler.
" } ] }