{ "title": "Ekşili Bamya", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/eksili-bamya-1434.jpg", "date": "20.01.2024 02:33:31", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "Ekşili bamya: ismini limonun baskın tadı sebebiyle alan bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetli bir yemek olan ekşili bamya birçok kişi tarafından sevilerek yenen bir yemektir. Özellikle et yemekleri tercih etmeyenlerin sıkça yaptığı bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Zaman almadan sofralarda bulundurulabilen bir yemektir. Özellikle kış aylarında sofralarda sıkça rastlanan bamya yemeğinin çeşitleri vücuda sağladığı faydaları ile de bilinmektedir. Sizde ailenize ve sevdiklerinize sağlıklı ve lezzetli bir yemek sunumunda bulunmak istiyorsanız işte ekşili bamya tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Afiyet olsun.

Ekşili bamya için gerekli malzemeler
Ekşili bamya nasıl yapılır?

Öncelikle bamyaları yıkayarak ayıklayın. Daha sonra kuru soğanların kabuklarını soyarak yemeklik bir şekilde doğrayın. Yeşil biberleri de soğana uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın. Doğranan yeşil biber ve soğanları yemeğin yapılacağı tencere içerisine koyarak üzerine zeytinyağını ekleyin. Soğanlar ve yeşil biberler pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Daha sonra domatesleri bol su ile yıkayarak soyun. Küp küp doğrayın veya tercihe göre rende ile rendeleyebilirsiniz. Rendelenen domatesleri kavrulan biber ve soğan içerisine ilave ederek 3-4 dakika kavurun. İyice kavrulunca bamyayı da karışım içerisine ekleyerek 5 dakika kadar sık sık karıştırarak kavurun. Bamya kavrulunca yemeğin suyunu ilave edin. Su içerisine 1 limonu keserek suyunu tamamen sıkın. Limondan sonra nar ekşisini ilave edin. Sirkeyi de ilave ettikten sonra son olarak tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısık bir dereceye getirerek yarım saat kadar pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatarak yemeği biraz dinlendirin. Dinlenen yemeği tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Ekşili bamya artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }