Oldukça kolay olmaktadır. Bamya yapımında kişiler fazla zaman kaybı yaşamazlar. Bamya yemekleri oldukça lezzetli olan ve kişilerce çok fazla tercih edilen tarifler olarak bilinmektedir. Bamya yapılışı nasıl oluyor gelin birlikte inceleyelim. Kolay gelsin hepinize.
Etli Bamya Yapılışı Malzemeleri
Yarım kilo bamya
300 gram kuzu kuşbaşı
3 adet orta boy domates
4-5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım adet limon
2-3 tane küçük soğan
Tuz
Karabiber, pul biber, kimyon
Bamya Nasıl Yapılır?
Malzeme listesinde bulunan 300 gram kuzu kuşbaşını bir tencereye alarak üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edelim birkaç dakika bu şekilde kavrulmasını bekleyelim ve sonra yarım fincan ılık su ekleyip etin suyunu çekmesini bekleyelim. Bizde o arada soğanların kabuğunu soyarak kabukları soyulan soğanları doğrama tahtasına alalım ve yemeklik olarak doğrayalım. Aynı şekilde sarımsakların da kabuklarını soyarak birkaç parçaya ayırarak soğanlarla birlikte kavrulan etin içerisine atıp soğanların rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim. İyice kavrulan soğan ve ete kabuklarını soyup rendelemiş olduğumuz domatesleri de ilave edelim. Bamyaları da tencereye ilave ederek bu şekilde birkaç dakika daha domateslerin suyunu bırakmasını bekledikten sonra limonu, pul biberi, kimyonu, tuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. 20-25 dakika kadar pişen bamya yemeğini ocaktan alıp biraz soğutalım ve servise sunalım.