{ "title": "Bamya Yemekleri", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-yemekleri.jpg", "date": "19.01.2024 11:52:27", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Bamya yemekleri, bamya oldukça faydalı besin değeri yüksek mineral vitamin ve antioksidan bakımından oldukça zengin bir besindir. Farklı yemeklerde kullanılabildiği gibi direk bamya yemekleri de yapılır sebze ile et ile ya da zeytinyağlı ya da kızartması yapılır. Birkaç bamya yemeği tarifine bakacak olursak,

Güveçte bamya yapımı için gerekli malzemeler
Güveçte bamya nasıl yapılır?

Bamyalar temizlenir ayıklanır ve derin bir kaba alınıp üzeri su ile doldurulur ve bir kaşık da limon suyu eklenip salyalanma olmaması için suda yarım saat bekletilir. Bu sırada soğanlar yemeklik doğranır ve güvece konur üzerine kuşbaşı et dizilir bamyalar sudan çıkarılıp süzülür ve onlarda eklenir son olarak biber ve domatesler doğranıp onlarda eklenir ardından bir kâseye bir su bardağı su konur üzerine bir kaşık salça eklenir üzerine tuz eklenir karabiber eklenir ve iyice karıştırılır ve güvece eklenir. Üzerine iki yemek kaşığı tereyağı eklenir ve bir de limon sıkılır ve kapağı kapatılıp fırına verilir. Yaklaşık yarım saat pişirilir ve servise hazır.
" } ] }