{ "title": "Bamya Yemeği", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-yemegi.jpg", "date": "19.01.2024 11:17:20", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Bamya yemeği, pek çok kişinin severek yediği, ancak bazı kişilerin de fazla sevmediği bir yemektir. Bunun nedeni bamyanın kendine has salgısı yüzünden olabilir. Ancak yemeği pişirirken biraz dikkatli olursanız, daha lezzetli bir bamya yemeği pişirebilir, sevdiklerinize de bunu sevdirebilirsiniz. Bamyanın salgısını yemeğe vermesine engel olmak için, öncelikle bamyaları ayıkladıktan sonra suya maruz bırakmamalı, yemeği pişirirken fazla karıştırmamalı, metal kaşık kullanmamalı ve yemeğin içine limon suyu ya da koruk suyu ilave etmelisiniz. Aslında bamya yemeği kolay pişen lezzetli bir yemektir. Sadece özenle pişirilmeli, elinizin lezzetini de yemeğe katmalısınız. Büyük boydaki bamyaları seviyorsanız, bunu zeytinyağlı olarak pişirmeli, küçük boyda olan bamyalarla etli, kıymalı, tavuklu bamya yemeği pişirmelisiniz. Yemeğin yanında pilavda hazırlamalısınız. Çünkü bamya pilav ayrılmaz bir ikilidir. Bunlarla güzel bir öğün oluşturabilirsiniz. Bamya ayıklamakta gözünüzü korkutmasın. Sadece baş tarafından döndüre döndüre keserek bamyayı ayıklayacaksınız. Başlangıçta biraz zorlansanız da giderek eliniz bunu yapmaya alışacak. Bazıları bamyayı ayıklarken, başını düz olarak kesmeyi tercih eder. Ancak bu kesinlikle uygun değildir. Bamyanın kendine özel görünümü korunmalı ve içindeki salgısının dışarıya fazla çıkmaması için ayıklama bu şekilde yapılmalıdır. Bamya yemeğini beraber pişirmeye başlayalım. Kolay gelsin.