{ "title": "Bamya Yemeği Etli", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-yemegi-etli-1690.jpg", "date": "19.01.2024 03:52:12", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Bamya yemeği etli: Bamya yemeği birçok kişi tarafından sevilen sağlıklı bir yemektir. Et eşliğinde yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Besin değeri oldukça yüksektir. Sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Sofralarda genellikle kış aylarında sofralarda sıkça karşılaşılan yemekler arasındadır. Bamya içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan besin kaynaklarını rahatlıkla karşılamaktadır. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu yemek sofralarda pilav eşliğinde sunabileceğiniz bir yemektir. Sizde misafirlerinize veya ev halkına sağlıklı bir yemek sunumunda bulunmak isterseniz bamya yemeği etli bir şekilde tercih edebilirsiniz.

Bamya yemeği etli tarifi için gerekli olan malzemeler
Bamya yemeği etli nasıl yapılır?

Bamyaları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Kuru soğan ve sarımsağı soyarak ince ince doğrayın. Yeşil biberleri de soğana uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın. Daha sonra domatesleri de yıkayarak ayrı bir kab içerisine küp-küp doğrayın. Bamya yemeğini yapacağınız tencere içerisine doğranan soğanları, sarımsağı ve yeşil biberi koyarak ocağın altını açın. Tencere içerisine soğan ve biberlerin kavrulması için tereyağını ilave edin. Kısık ateşte soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave ederek pişirin. Kıyma pişince domates salçasını ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun. Kavrulan salça içerisine önceden doğranan domatesleri ekleyin. Son olarak karışıma pul biber ve kara biberi de ekledikten sonra bamyayı ilave edin. Tüm malzemeler ölene kadar kavurun. Yemeğin tuzunu da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar sık sık karıştırarak kavurun. Süre dolunca suyunu ilave edin 1-2 tur daha karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını önce kaynayana kadar hararetli kaynadıktan sonra kısık bir dereceye ayarlayın. Yarım saat yemeği kısık ateşte pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatarak yemeği 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Yemek dinlenince tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Bamya yemeği etli artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }