{ "title": "Bamya Turşusu", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 04:39:08", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "Bamya turşusu, diğer turşu çeşitlerine oranla çok yaygın değildir. Fakat bamya severler kurutup, konserve yaptıkları gibi turşusunu da ihmal etmezler. Ön yargılarından kurtulup ilk kez bamya turşusu yapmak isteyenler için az ölçüde pratik bir tarif. Diğer turşular gibi kurulan bamyanın farklı çeşitleri de var elbet. Örneğin; domates sosuyla birlikte yapılırsa yemeklerin yanında iyi bir meze olur. Bamya turşusunun suyu ilk on gün salyalı gibi olur. Bu süreçte turşunuzun bozulduğunu zannetmeyin. 10 gün sonra su normale döner, bu da turşunuz olmuş demektir.