{ "title": "Bamya Turşusu", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 04:39:08", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "Bamya turşusu, diğer turşu çeşitlerine oranla çok yaygın değildir. Fakat bamya severler kurutup, konserve yaptıkları gibi turşusunu da ihmal etmezler. Ön yargılarından kurtulup ilk kez bamya turşusu yapmak isteyenler için az ölçüde pratik bir tarif. Diğer turşular gibi kurulan bamyanın farklı çeşitleri de var elbet. Örneğin; domates sosuyla birlikte yapılırsa yemeklerin yanında iyi bir meze olur. Bamya turşusunun suyu ilk on gün salyalı gibi olur. Bu süreçte turşunuzun bozulduğunu zannetmeyin. 10 gün sonra su normale döner, bu da turşunuz olmuş demektir.

Bamya turşusu için gerekli malzemeler
Bamya turşusu nasıl yapılır?

Bamyalar yıkanıp sap kısımları koni şeklinde alınır. Sarımsaklar ayıklanıp ikiye bölünür. Bir kavanozun dibine sarımsağın yarısı konulur. Temizlenip ayıklanmış olan bamyalar sarımsağın üzerine dizilir. Geri kalan sarımsaklar da kavanozun içine gelişi güzel serpilir. Limon suyu, tuz ve sirke de eklenir. Daha önceden kaynatılmış olan su sıcak olarak, bamyaların üzerini geçecek kadar kavanoza dökülür. Suyun sıcak olması bamyaların yeşil rengini koruyacaktır. Kapağı sıkıca kapatılan kavanoz ters çevrilerek 1-2 saat öyle bekletilir. Bamya turşusu en az 10 gün açılmamalıdır. 10 gün sonra turşu kıvamına gelen bamyalar servis için açılabilir. Kapağı açılan turşu serin yerde saklanmalıdır. Eğer buzdolabınızda turşu için yer yoksa daha küçük kavanozlarda yapıp tek seferde tüketebilirsiniz.
" } ] }