{ "title": "Bamya Salatası", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-salatasi-1476.jpg", "date": "21.01.2024 16:55:39", "author": "gamze aksay", "article": [ { "article": "
Bamya salatası, bamya yeşil sebzeler arasında vitamin zenginliği ile göze çarpan bir sebzedir. Lif kaynağıdır, tok tutar, bağırsak sisteminin düzenlenmesi açısından çok yararlıdır. Bamyanın bunlar dışında yazmadığımız birçok faydası vardır. Bamya zeytinyağlı, etli olarak pişirilebilir. Ayrıca değişik bir tüketme şeklide salatasıdır.

Bamya salatası için gerekli malzemeler
Bamya salatası nasıl yapılır?

Bamyalar önce yıkanır bir süzgüde suyunu süzmesi beklenir. Daha sonra ayıklanır ve üzerine yarım limon sıkılır. Bir tencereye bir litre su koyulur ve su hafif ısınınca bamyalar eklenir. Bamya salatamız için gereken bamyalar yumuşayana kadar haşlanır. Bamyalarımız haşlandıktan sonra iyice süzülmesi için tencereden alınır. Süzülmüş ve haşlanmış bamyalar uygun büyüklükte bir kâseye alınır. Küçük küçük doğramış olduğumuz yeşilliklerimiz, ezdiğimiz iki diş sarımsak, tuz, sıkılmış yarım limon suyu ve zeytinyağımız eklenir. Bamya salatamız tüm malzemeleriyle beraber iyice harmanlanır. Servis tabağına alınır ve çeri domateslerle süslenir.
" } ] }