{ "title": "Bamya Nasıl Yapılır", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 03:06:59", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Bamya nasıl yapılır, bamya vitamin ve mineral değerleri yüksek sebzelerden biridir. Kızartması yemeği turşusu etli veya zeytinyağlısı yapılır. Her şekilde çok lezzetli olan yemeklerden biridir. Birçok çeşidi yapılarak tüketilir ve oldukça da faydalı bir besindir.

Etli bamya yapımı için gerekli malzemeler
Etli bamya nasıl yapılır?

Etli bamya için öncelikle bamyanın etini pişirmek gerekiyor. İki yüz gram et bir tencereye alınır ve üzerine iki su bardağı dolusu su konup ocağa alınır ve ocağın altı açılır et pişene kadar kaynatılır. Etler pişerken ayrı bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağ konulup üzerine iki adet kuru soğan küp-küp doğranır sarımsaklar da soyulur ve ikiye kesilerek onlarda tencereye eklenir ve ocağa alınır ocağın altı açılır. Soğanlar kavrulur ve üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenir salça da kavrulunca iki adet domates kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır salça kavrulunca domatesler eklenir ve pişmeye bırakılır bu sırada bamyalar temizlenir ve ayıklanır. Ayıklandıktan sonra temizce yıkanır tüylerinden arındırılır ve onlarda domateslerin üzerine eklenir. Daha önceden ocağa koyduğumuz etler pişmiş ise suyu ile onlarda tencereye eklenir üzerine tuzu ve bir limon suyu eklenip yirmi beş dakika kadar pişirilir ve altı kapatılıp biraz dinlendirildikten sonra servis edilir.

Bamya kızartması yapımı için gerekli malzemeler
Bamya kızartması nasıl yapılır?

Bamya kızartması için seçilen bamyaların uzun olanları seçilmelidir böyle olanlar kızartma için daha uygun olacaktır. Yarım kilo bamya ayıklanır tüyleri temizlenir ve yıkanır yıkanan bamyalar süzülüp temiz bir bez üzerine alınır ve kuruması sağlanır. Bu sırada derin bir kâseye bire yumurta karabiber pul biber tuz eklenip iyice çırpılır bamyaları kızartmak için kızartma tavasına sıvı yağ konur ve ocağa alınıp altı açılır yağ ısınınca bamyalar önce yumurtalı karışıma ardından mısır ununa bulanıp kızgın yağa atılır ve tek tek kızartılır tüm bamyalar kızarınca kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve fazla yağını çekmesi sağlanır. Yoğurtlu sosu için bir kâse yoğurt içerisine iki diş sarımsak doğranır ve damak tadınıza göre tuzu atılır iyice karıştırılır bamyalar soğuduysa sunum tabağına alınır ve üzerine bu yoğurt dökülür ve yarım demet dereotu ince ince doğranıp üzerine serpilir ve sunuma hazır.
" } ] }