{ "title": "Bamya Nasıl Saklanır", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-nasil-saklanir.jpg", "date": "21.01.2024 20:01:33", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "
Bamya Nasıl Saklanır, kışa hazırlık olarak sebzeleri 3 şekilde saklayabiliriz. Bunlar şoklanarak dondurucuya kaldırma, pastörize ederek konserve yapmak, bir de kurutarak kışlık olarak tüketebiliriz. Biz burada size şoklama yöntemini anlatacağız. Öncelikle bamyaların sağlam, çürümemiş olanlarını seçerek işe başlayın. Bamya ayıklamak biraz zordur açıkçası ve içindeki salgıyı dışarı çıkarmadan dikkatli ayıklamak gerekiyor. Bunun için öncelikle bamyanın baş kısmındaki sapı ortadan kesin, sonra bamyanın baş kısmındaki şapkayı bıçakla soyun çok fazla derinlemesine olmasın ki salgısı dışarı çıkmasın. Yani meyve soyar gibi baş kısmındaki giysisini bıçakla döne döne incecik soyacaksınız o kadar. Sonra bamyaları, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ve 1 adet limonun suyunu 5 litre suya ekleyin ve ayıkladığınız bamyaları bu suda kararmamaları ve salyalarını akıtması için bir süre bekletin.

Tüm bamyaları ayıklamanız bittiğinde büyük bir tencerede su kaynatın. Bir kâseye de buzlu su koyun. Kaynayan suya en fazla yarım kilo gelecek ölçülerde bamyaları önce sudan geçirin daha sonra kaynayan suya ekleyin 3 dakika haşlanmasını sağlayın ve haşlanan bamyaları buzlu suya koyarak şoklama işleminin en önemli kısmını bitirin. Hızla soğuyan bamyaları kâğıt havlu üzerine koyarak fazla suyunu alın buzdolabı poşetlerine alıp derin dondurucuya koyun. Derin dondurucuya koyduğunuz bütün sebzeleri çözmek istediğiniz zaman mutlaka önce buzdolabında -3 derecede çözdürün ya da soğan ve kıymasını kavurup salçayı da ilave ettiğinizde donmuş halde ilave edip suyunu da verip pişmesini sağlayın. Sıcak ortamlarda çözdürmeye çalışmayın sakın çünkü donan bakteriler hızla sıcakta çoğalmaya başlayacaktır. Ayrıca bir uyarımız daha olacak, elektrik kesintilerinde sakın dondurucuyu çok fazla açmayın.
" } ] }