{ "title": "Bamya Nasıl Dondurulur", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-nasil-dondurulur-731.jpg", "date": "22.01.2024 01:10:17", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Bamya nasıl dondurulur, Yaz aylarında çıkan ve çok lezzetli olan bamya severek tüketilen bir sebze olmanın dışında sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bamya yüksek miktarda K vitamini, C, A ve E vitaminleri içermektedir. Aynı zamanda kalsiyum, bakır, demir, magnezyum ve potasyum açısından da oldukça zengin bir besindir. İçerdiği yüksek lif sayesinde sindirim sistemi ve diyabet sorunlarında ciddi faydalar sağlamaktadır. Yine içerdiği folat sayesinde özellikle bebeklerin gelişimi ve sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Astım gibi kronik ve kanser gibi çağımızın ciddi hastalıklarına karşıda koruma sağlamakta ve hastalığa yakalanma riskini de düşürmektedir. Bamyanın en önemli özelliklerinden birisi de bağırsak hareketlerini arttırması ve bu sayede kabızlık sorununu da gidermesidir. İçerdiği yüksek folat sayesinde gebe kalmak isteyenlerinde yardımına koşmaktadır. Peki bu kadar faydalı bir gıdayı yazın çıktığı için sadece yaz aylarında mi tüketeceğiz? Tabi ki hayır yazdan aldığımız ve dondurucuda dondurarak sakladığımız bamyaları kış aylarında da büyük bir keyifle tüketebileceğiz. Yaz aylarında aldığımız bamyaları dondurucuya nasıl koyar ve nasıl saklarız? İşte sorunun cevabı makalemizde.

Bamya nasıl dondurulur ve nasıl saklanır?

Yaz aylarında almış olduğumuz taptaze bamyaları öncelikle varsa yapraklarını ayıklıyoruz. Ayıklayıp ayırdığımız bamyaları genişçe ve derin bir kabın içerine alıyor ve çeşmenin altında güzelce birkaç kez yıkıyoruz. Tertemiz yıkadığımız bamyaları suyu süzülsün diye bir süzek içinde yaklaşık bir saat kadar bekletiyoruz. Suyu iyice süzülen bamyaları temizlemeye başlıyoruz. Baş kısmını yuvarlayarak (Salyalanmaması için bu şekilde kesiyoruz) çıkardığımız bamyaları başka bir kap içerisine alıyoruz. Temizleme işlemi bittikten sonra bir tencere içerisine 2-3 litre kadar su koyup kaynatıyoruz. Başka bir kabın içerisine ise 3-4 litre kadar buzlu su koyuyoruz. Kaynamakta olan suyun içerisine 1 adet limonun suyunu ekleyin ve tekrar kaynadıktan sonra içine temizlediğimiz bamyaları atın. Bamyaları karıştırarak 3-5 dakika kadar kaynatın ve rengi döndüğünde ocağın altını kapatın. Bir kevgir yardımıyla bamyaları kaynayan suyun içinden çıkarıp hemen buzlu suyun içine atın. Buzlu suyun içinde birkaç dakika beklettiğimiz bamyaları soğuk suyun içinden suyunu süzdürerek alıyoruz. Suyu süzülen bamyaları çok da fazla bekletmeden buzluk poşetlerine istediğimiz oranda koyarak ağzını sıkıca kapatıyoruz. Poşetlenmiş bamyaları dondurucuya yerleştirip dondurucuyu kapatıyor ve kışın tüketmek üzere saklıyoruz. Dondurucunun kapağını mümkün olduğunca fazla açmamaya özen gösterin.

Afiyet olsun.
" } ] }