{ "title": "Bamya Konservesi", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-konservesi.jpg", "date": "20.01.2024 11:05:12", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bamya konservesi, özellikle yazın hazırladıklarınız yüzünden derin dondurucuda yer kalmadığı zaman elinizden tutacak bir yöntemdir. Bamyayı yazın taze olarak tükettiğiniz gibi, bu şekilde konservesini hazırlayarak kışında bu lezzetten kendinizi mahrum etmemenizi sağlar. Üstelik bamya konservesi yapmak sizi fazla üzmez. Hazırladığınız bamyaları isterseniz derin dondurucuda yer varsa paketleyip dondurabilirsiniz. Yani çok amaçlı bir hazırlık yapabilirsiniz. Sindirim sisteminden, sinir sistemine kadar yararlı olan, C vitamini kaynağı bu sebzeyi yaz kış tüketmenin yollarını aramalısınız. Sizlere vereceğimiz bamya konservesi tarifiyle kışa hazırlanmak istiyorsanız, hadi başlayalım. Kolay gelsin.

Bamya konservesi için gerekli malzemeler
Bamya konservesi nasıl yapılır?

İlk olarak bamyaları yıkayın ve kurumalarını bekleyin. Daha sonra bamyaların baş kısımlarını koni şeklinde ayıklamaya başlayın. Ardından ayıkladıklarını içine bir limon suyu sıkılmış suyun içine koyun. Sizlerde domateslerin kabuklarını soyarak, yemeklik olarak doğramaya başlayın. Bunu bir tencerenin içine koyun. İçerisine yağ ilavesi yapmadan domatesleri bu şekilde pişirin. Yaklaşık olarak 10 dakikada domatesler suyunu çekecektir. Limonlu suya koyduğunuz bamyaları alarak, domateslerin içine ilave edin. Malzemeyi hafifçe karıştırarak, tencerenin ağzını kapatın.

Bamyaları çiğ kalmadan az miktarda pişirin. Bu sayede ekşimesi daha kolay olur. İçine limon sıkmanız gerekmez. Domatesin ekşi tadı buna engel oluyor. Şimdi bamya konservesini koyacağınız kavanozlarınızı hazırlayın. Kaynar suyla kavanozları ve kapaklarını yıkayın. Bamyaların piştiği tencereden kaşıkla alarak, kavanozları doldurmaya başlayın. Kavanozların üzerinde boşluk kalmasın. Kalırsa bunu kaynar suyla tamamlayın. Daha sonra kapakları sıkıca kapatarak, bir bezin üzerine ters şekilde kapatın. İyice soğumadıktan sonra kavanozları düz çevirmeyin. Bamya konservesini güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Kışın istediğiniz zaman açıp bamya yemeği hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz daha önce belirttiğimiz gibi bamyaları bu şekilde soğutarak, paketlerde derin dondurucuya da atabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }