{ "title": "Bamya Konserve", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-konserve.jpg", "date": "20.01.2024 05:18:16", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bamya konserve, yaz aylarında bamyanın en lezzetli olduğu zamanda evinizde bamya konserve yaparak kışa hazırlanabilirsiniz. Her ne kadar kışın marketlerde bamya konserve satışa da evde yaptığınız lezzeti vermez. Üstelik siz katkı maddesi kullanmadığınız için, daha sağlıklı şekilde bamya tüketmiş olursunuz. Bamya konservesi yapmayı düşündüğünüzde, satın alacağınız bamyaların beresiz, çürüksüz olmasına özen göstermelisiniz. Mümkünse küçük boyda olanları tercih etmelisiniz. Konserveleri koyacağınız kavanozların hava almasını önlemek amacıyla yeni kapaklardan kullanmanız gerekir. Çünkü sadece bamya konservesi değil, diğer sebzelerle de yapacağınız konserveler hava alırsa çabuk bozulur. Sizler için oldukça kolay şekilde yapacağınız bamya konservesi tarifi hazırladık. Şimdi tam zamanı, bamyalarınızı alın ve kışlık hazırlığınızı tamamlayın.

Bamya konservesi için gerekli malzemeler
Bamya konserve nasıl yapılır?

Konserveleri yapmak için, ilk önce bamyaları ayıklamanız gerekiyor. Aynı bamya yemeği yaparken olduğu gibi bamyaların başını konik şekilde kesin. Bamyanın sert kısımlarını zedelememeye çalışın. Çünkü bamyaların salgısını dışarı vermesine neden olursunuz. Ayıklanmış olan bamyaları içinde limonlu su hazırladığınız kabın içine atın. Bamyaların hepsini bu şekilde ayıklayın ve limonlu suyun içine koyun.

Ayıklama işiniz bitince domateslerin kabuklarını soyarak, aynı yemeklere doğradığınız gibi doğrayın. Bunları bir tencerenin içine koyun. Ocakta yağ ilave etmeden pişirmeye başlayın. Ortalama 10-12 dakika domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra suyun içindeki bamyaları alarak, domateslerin içine ilave edin. Bunları karıştırarak, tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yalnız bamyaları çiğ bırakmadan az pişirin. Bu aşamada içine limon ilave etmeye gerek yok. Çünkü domateslerin ekşisi yeterli geliyor.

Şimdi bamya konservesi koyacağınız kavanozları ve kapaklarını kaynar suda çalkalayın. İçlerine ocakta pişen bamyaları doldurmaya başlayın. Kavanozların üzerinde fazla boşluk bırakmamaya çalışın. Daha sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatarak, temiz bir bezin üzerine ters kapatın. Kavanozlar iyice soğuyuncaya kadar onları kesinlikle düz çevirmemelisiniz. Daha sonra bamya konservesi kavanozlarını güneş almayan serin bir yerde saklayabilirsiniz. Kışın sağlıkla tüketmenizi dileriz.

Afiyet olsun.
" } ] }