{ "title": "Bamya Kavurması Tarifi", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-kavurmasi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 14:09:30", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Bamya kavurması tarifi, bamya kavurması kimi zaman yemeklerin yanında meze olarak sunulurken kimi zamanda ana yemek olarak sunulabilir. Oldukça lezzetli ve sağlıklı bamya yemeklerinden biridir bamya yemeği yaparken kısık ateşte yapılarak vitamin ve mineral değerlerini korumaya dikkat etmek gerekir.

Bamya kavurması yapımı için gerekli malzemeler
Bamya kavurması nasıl yapılır?

Bamya kavurması için yarım kilo taze küçük bamyalardan alınır. Sapları ve tüyleri temizlenir ayıklanır ve yıkanır. Yıkanan bamyalar bir tabağa alınır ve diğer taraftan soğanlar ve sarımsaklar soyulur soğanlar küp-küp doğranır ve sarımsaklar ikiye bölünerek tavaya alınır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve ocağa konulup ocağın altı açılır ve soğan sarımsaklar kavrulmaya başlanır soğanlar kavrulup rengi pembe olunca bir tatlı kaşığı salça eklenir ve salça da kavrulunca iki adet domates kabukları soyulur ve küçük küçük doğranıp tencereye eklenir ve suyunu salınca bamyalar eklenir üzerine bir limon sıkılır ve tuzu atılıp kapağı kapatılır domatesin suyu ile bamyalar önce pişer ardından domates suyunu çekince kavrulmaya başlar. Ara sıra karıştırarak pişip pişmediğini kontrol edin ve pişince servis edin.
" } ] }