{ "title": "Bamya Gaz Yaparmı", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-gaz-yaparmi-8475.jpg", "date": "19.01.2024 21:03:04", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Bamya Gaz Yaparmı: Çok besleyici olan bamya yeşil renkli insan sağlığı için değerli besinlerimizden bir tanesidir. Bamya yıllık bir bitki çeşididir. Yetiştiği Yerler: ebegümecigiller ailesine ait ve ılıman mevsimlerde yetişen bir sebze çeşididir.100 gr bamya yalnızca 30 kalori kazanmamızı sağlar. İçeriğinde hiçbir doymuş yağ barındırmayan bamyalar bu sayede çok düşük oranlarda kalori sağlamaktadır. Bamya Lif açısından da zengin olan bu yeşil sebze içeriğindeki bu özellikler sayesinde sindirilmiş gıda parçalarının düzenlenmesine yardımcı olup, kabızlığı önlemektedir. Kişilerin kendilerini daha zayıf görmesini sağlar ayrıca depresyonda olan kişilerin duygu ve düşüncelerinin iyi yönde değişmesini sağlayarak bu gibi olumsuzluklardan en kısa zamanda kurtulmasına yardımcı olmaktadır.

Bamya gaz yapar mı: Mide ve bağırsakların düzenli bir şekilde çalışması için sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı oldukça yüksek bir besin olan Bamya, idrar söktürücü özelliğinin yanı sıra kabızlığı gidermekte faydalıdır. Mineraller açısından da oldukça zengin bir sebze olan Bamya, halsizliğe de iyi gelir. Kabızlığı giderdiği gibi bağırsaklarda oluşan gazları kolayca gidermeye de yardımcı olur Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

Bamya hazım Sistemini Korur: Bamyanın yüksek miktarda lifler içermesi sindirim sistemi için çok yararı vardır. Bamya liflerin desteği ile sindirim ve bağırsak hareketlerini arttırır ve kilo vermeden bağırsak ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltmaya kadar birçok faydası vardır Bamya, iyice olgunlaşıp kartlaşma-dan önce taze olarak toplanarak tüketilmelidir. Yaş ya da kuru olarak tüketilebilir. Bamyanın çiçeğini kullandığımız daha da faydalıdır. Çiçekleri ezilip kaynatılarak içilirse göğsü rahatlatır ve yumuşatır.

Bamya Çiçeği Çayı Bamya çiçeği, Kekik, zeytin yaprağı Isırgan Otu, Defne Yaprağı, Böğürtlen Yaprağı, Yavşan otu Mersin Yaprağı kullanarak bu çayı kolaylıkla kullanılabilir. Yapılışı: Bir tatlı kaşığı olacak şekilde bitkisel çaydan fincanınıza koyun, Kaynamış suyu ekleyerek iyice karıştırın, 10 dakika demlendikten hemen sonra limon veya bal ile tatlandırıp içebilirsiniz. Bamya Çiçeği Çayı Faydaları: Yatıştırıcı ve Ferahlatıcıdır. Antiseptiktir. Kanı temizleme özelliği sayesinde özellikle Şeker hastalığına karşı etkilidir. İltihap gidericidir. Kandaki şeker düzeyini ayarlamaktadır. Mikrop öldürücüdür.

Bamya Tohumu Faydaları: Göğüs yumuşatıcı, lapa halinde haricen sivilceleri olgunlaştırıcıdır. Bamya tohumu neye iyi gelir kabızlığa karşı gaz giderici etkisi vardır.
" } ] }