{ "title": "Bamya Dolaba Nasıl Konur", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-dolaba-nasil-konur.jpg", "date": "20.01.2024 08:55:33", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bamya dolaba nasıl konur, bamyayı dolaba koyarak kış için saklamak istediğinizde, bunu bamyayı şoklama suretiyle ya da domatesli harçla hazırlayarak yapabilirsiniz. Hangisi kolayınıza geliyorsa, bu yöntemi kullanarak kışlık bamyanızı hazırlayabilirsiniz. Sizlere her iki yöntemi anlatalım. Dilediğinizi kullanarak sağlıklı bir şekilde bamyalarınızı dolaba kaldırabilirsiniz.

Bamya dolaba nasıl konur?

Yöntem 1

Bu yöntemde ihtiyacınız olan 1 kg bamya, 1 adet limon ve yarım kg domatestir. İlk olarak bamyaları güzelce yıkadıktan sonra, ayıklayın. Baş kısımlarını döndüre döndüre koni şeklinde kesin. Bunları daha önceden hazırladığınız içine 1 adet limon suyunu sıktığınız suyun içine alın. Bu arada domateslerin kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın. Bunu bir tencerenin içine alın. İçerisine hiç yağ ilave etmeden doğranmış domatesleri içinde pişirin. Suyunu çekmeye başladığında, buna bamyaları ilave edin. Bamyaları çiğ kalmayacak şekilde domatesle pişirin. Domatesin ekşisi bamyaların salgılanmasın engel olur. Daha sonra ocaktan aldığınız tencerenin içinde bamyaların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra bamyaları buzdolabı poşetlerinin içine pay edin. Poşetlerin içindeki havayı alarak ağızlarını kapatın. Bunları derin dondurucuya koyarak, kışın tüketmek için kaldırın.

Yöntem 2

Bu yöntemde bamyaları dolaba koymak için şoklama yapacağız. Bunun için ihtiyacımız olan malzemeler ise;
İlk olarak yine bamyaları yıkayarak ayıklamaya başlıyoruz. Bu arada bir tencerenin içine kaya tuzunu ve limon suyu ilave ederek su koyalım. Buna ayıkladığımız bamyaları atalım. Bir süre suyun içinde bekletilen bamyalar salyalarını suya akıtır. Bu arada kararmamış olurlar. Başka bir tencereye bol su koyarak ocakta kaynatmaya başlayalım. Derin bir kabın içine de buzlu su yapalım. Bamyaları iki parti halinde yani yarım kiloluk partiler halinde kaynayan suyun içine atın. Burada 3 dakika kadar haşlansınlar. Daha sonra suyun içinden aldığınız bamyaları buzlu suyun içine koyun. Böylece bamyalar hızlı bir şekilde soğuyacak yani şoklanmış olacaklar. Bunları buzdolabı poşetinin içine koyarak, poşetin havasınız alın. Artık bamya dolaba konmaya hazır. Kalan yarım kilo bamyayı da aynı şekilde şoklayarak, dolaba kaldırın. Bu şekilde daha fazla miktarda bamya dolaba koyabilirsiniz. Kışın yaz gibi bamya yemenin keyfine doyum olmaz.

Şimdiden afiyet olsun diyoruz.
" } ] }