{ "title": "Bamya Çorbası", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 19:04:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bamya çorbası, yöresel olarak farklı şekillerde yapılabilir. Genellikle kuru bamya kullanılarak yapılan bir çorba türüdür. Sizler için Konya bölgesinde özellikle düğün yemeklerinde hazırlanan bamya çorbası tarifini hazırladık. Umarız sizlerde bu çorbayı beğenirsiniz. Yörede bu çorba düğünlerde ana yemeğin ardından ikram ediliyor. Çorbalar bildiğimiz şekilde ana yemekten önce ikram edilmektedir. Ancak bu çorbanın özelliğinden, ana yemek sonrası yenir. Ekşi lezzetiyle sıcacık tüketilir. Lezzetinden taviz vermeyen, yörede oldukça fazla tanınan ve sevilen bamya çorbasını birlikte hazırlamaya başlayalım isterseniz. Kolay gelsin.

Bamya çorbası için gerekli malzemeler
Bamya çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın yapımına ilk olarak kuru bamyaları suyun içinde haşlamakla başlayın. Haşlandıktan sonra bamyaları iplerinden sıyırabilirsiniz. Çorbayı düdüklü tencerede yapacağımızdan içine yağı koyun ve kızdırın. Kuşbaşı etleri ilave ederek kavurmaya başlayın. İçine doğranmış soğanı atın, birkaç defa çevirerek baharatları ilave edin. Domates salçasını da koyarak hafifçe kavurun. Buna haşlanmış bamyaları ilave ederek, kısa bir süre daha kavurun. İçine kaynamış suyu ve limon tuzunu koyarak, düdüklü tenceredeki çorbayı 20 dakika kadar pişirin. Bunu normal tencerede yapmaya kalkarsanız, 1 saat kadar sürebilir. İçine daha fazla su ilave etmeniz gerekir. Pişen bamya çorbasını sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }