{ "title": "Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-buzlukta-nasil-saklanir.jpg", "date": "19.01.2024 02:56:49", "author": "tuba aydın", "article": [ { "article": "Bamya buzlukta nasıl saklanır, Kışlıkları hazırlamanın zamanı geldi. Hazırlıkları yaparken sebzeleri şoklayarak derin dondurucuda saklama yöntemi bizim de en çok tercih ettiğimiz yöntemlerden. Derin dondurucuda sebze saklarken sebzeleri öncelikle sağlam olanlarını kullanınız. Çürük ve bereli sebzelerin karışmamasına özen göstermelisiniz. Derin dondurucuda sakladığınız sebzeleri pişirirken tencerede yemeğin diğer işlemlerini yapınız. Soğan, salça kavurma vs. Daha sonra sebzelerinizi bakteri oluşmaması için çözdürmeden donuk vaziyette ilave ediniz. Böylece bakteri oluşumunu engellemiş olursunuz.

Dondurucuda Bamya Saklama Yöntemi

Malzemeleri
Bamyanın donduruluşu

Bamyaları yıkadıktan sonra sapını konik biçiminde keserek ayıklayınız. Bir tencereye bol su koyunuz, sirkeyi ve tuzu ilave edip kaynatınız. Kullandığınız haşlama suyunun miktarını 1 kg sebzeye 5 litre su olarak ayarlayabilirsiniz. Büyük bir kapta buzlu su hazırlayınız. Kaynamakta olan suya ayıklanmış bamyaları atıp kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika haşlayınız. Delikli kepçe yardımı ile haşlanmış bamyaları buzlu suyun içine alıp soğuyana kadar bekletiniz. Yani şoklama yöntemini kullanıyoruz.

Bu yöntemi uygulamanın amacı çok kısa sürede soğutup pişmeyi durdurmaktır. Bunu yapmaz, kendi halinde soğumaya bırakırsak sebzeler pişmeye devam edecek ve hem renk kaybı hem de besin değeri ve lezzet kaybı olacaktır. Sebzeler soğuyunca aynı kepçeyle süzgece alınız.

Suyu süzülen bamyaları kilitli buzdolabı poşetlerine tüketeceğiniz kadar koyup ağzını kapatınız. Derin dondurucuya güzelce yerleştiriniz.

" } ] }