{ "title": "Bamya Ayıklama", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/bamya-ayiklama.jpg", "date": "21.01.2024 10:51:37", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bamya ayıklama, bamya sevmeyenler kadar sevenlerinde olduğunu biliyoruz. Yaz geldiğinde bamya yemeği pişirmek isteyenler için, en önemli unsur bamya ayıklamadır. Çünkü bu güzelim sebzeyi yemeniz için, öncelikle doğru şekilde bamyanın ayıklanması gerekir. Bamya iyi ayıklanmadığında, pişirme sırasında salyasını yemeğe bırakır. Zaten bamya yemeğini sevmeyenler de bu yüzdendendir. Yemeğin hem görünümü hem de lezzetini etkileyen bu unsurdan kurtulmak için bamya ayıklamaya özen gösterilmelidir. Bu sayede güzel bir sunum yapabilir, lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Lif bakımından zengin olan, mide ve bağırsakların çalışmasında yardımcı olan, kataraktı önleyen, ülsere iyi gelen, stresi azaltan bamya mutlaka düzenli şekilde tüketilmelidir. Hatta diyet yapanlar, kilo kontrolünü sağlamak isteyenler bamyadan yararlanabilir. Sizler için bamya ayıklama sırasında nelere dikkat etmeniz konusunda bazı önerilerde bulunacağız. Bundan sonra pişireceğiniz bamya yemeğini en iyi şekilde hazırlayabilirsiniz.

Bamya ayıklama sırasında yapılması gerekenler

Öncelikle bamyaları güzelce yıkayın ve tel süzgece koyarak sularını süzdürün. Ancak bamyaları iyice kurumalıdır. Islak bamyaları kesinlikle ayıklamaya başlamayın.

Kuruyan bamyaların baş tarafından, sert ve tüylü tarafının kenarından başlayıp, bıçakla sağdan sola doğru kesmeye başlayın. Bunu döndüre döndüre yapın. Pişireceğiniz bamyaların hepsini bu şekilde ayıklayın.

Ayıklanmış bamyaların baş kısmı aynı külah gibi olmalıdır. Fakat bamya ayıklama sırasında sert kısımlarını kesmemeye çalışmalısınız. Aksi halde yemekte pişerken salyasını akıtır. Bu durum yemeğin görünümünden lezzetine kadar etki eder. Çocukların küçük yaşlarından itibaren bamyayı sevmemesinin bir nedeni de bu olabilir. Bu yüzden bamya ayıklama sırasında özenli olmalısınız. İlk başlarda biraz zor görünse de gittikçe eliniz bamya ayıklamaya alışacak ve bu size zor gelmeyecektir. Artık ayıklanmış bamyaları pişirebilirsiniz.
" } ] }