{ "title": "Ağaç Bamyası", "image": "https://www.bamya.gen.tr/images/agac-bamyasi.jpg", "date": "21.01.2024 13:36:59", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Ağaç Bamyası, sarmaşık şeklinde ve çok yıllık bir bitki türüdür. Ağaç bamyası yaklaşık olarak 7-8 derece olan soğuğa dayanabilmektedir. Bu bitki 2 yaşından başlayarak temmuz sonu ve kasım sonuna değin sürekli sebze- meyve verebilmektedir. Ağaç bamyasının meyvesi ceviz iriliğinde ve kabukludur. Ceviz iriliğine geldiğinde toplanarak yemeği yapılmaktadır. Yemeğinin daha leziz olması için bu meyvenin ceviz iriliğinden fazla irileşmemesi oldukça önemlidir. Aksi halde meyve sert ve aşırı lifli bir hal alabileceğinden dolayı aşırı büyüyen ağaç bamyasının yemeği lezzet açısından önerilmez. Ayrıca normal bamya yemeği ve patlıcan yemeği yanında oldukça lezzetli etli dolma olarak da oldukça lezzetli olur. Şimdi ağaç bamyası nasıl pişirilir kısmını birlikte pişirerek görelim.